woensdag 18 mei 2016

Van Poitiers naar Angouleme

Vandaag aan dag 8 fietsen begonnen. Fietsen zelf gaat nog goed alleen heb ik het gevoel dat de zadel niet op de fiets staat maar nog tussen mijn benen zit.
Moest deze morgen zeker voor 7u mijn fiets buiten zetten want kwam door ontbijt zaal. Ben dan na ontbijt direct vertrokken. Zuid westenwind die me soms wat tegenhield maar voor de rest alles ok. Enkele zeer mooie plaatsen tegengekomen waarvan Nanteuil en Vallee  het mooiste was. Daar mijn picknick stop gedaan en wat foto's gemaakt. Onderweg veel velden met bloemen vooral kleine zonnebloemen. Waar Vallee achter staat = afdaling en daarna terug klimmen. Meeste klims rond de 7% en 1 van 12. op kleinste plateau van voor valt het wel mee.
Rit 9 afgewerkt dus morgen gaat het naar
Cadillac maar zoek ik te stoppen tussen Le Pizou en St. Emilion. Nog wat foto's  en rit van vandaag en morgen terug op pad.

https://connect.garmin.com/modern/activity/1175065660?share_unique_id=6


3 opmerkingen:

 1. Nanteuil-en-Vallee is inderdaad een mooi plaatsje. Met de ruïnes van een oude abdij, thans privé bezit in een grote tuin. Waar ooit per ongeluk binnendrong en vervolgens een Franse scheldkannonade over me heen kreeg. Ik riep nog: 'mon nom est lapin'. Het hielp niet.
  Na Cadillac volgt Les Landes. Tweehonderd km door een volkomen vlak landschap (zand en dennenbomen) naar uiteindelijk Dax.
  Even doorbijten.
  Maar dan volgen de Pyreneeën. Daar kun je je klimmerskwaliteiten naar ruim 1000 meter in volle glorie laten zien. Als voorbereiding op de cols (1500 en 1300 meter) verderop in Spanje.
  Buen Camino!
  https://perfietsnaarsantiago.wordpress.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai broerke da belooft al die beklimmingen ,smeert uw beentjes maar in.
  Je bent al wel door heel schoon streken gekomen das ook al iets he.
  Nog altijd goe bezig
  Ga slapen tot morgen
  Grtn ikke. En Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amai broerke da belooft al die beklimmingen ,smeert uw beentjes maar in.
  Je bent al wel door heel schoon streken gekomen das ook al iets he.
  Nog altijd goe bezig
  Ga slapen tot morgen
  Grtn ikke. En Ann

  BeantwoordenVerwijderen