maandag 23 mei 2016

Dax naar Saint Jean de Port.

Weer een zeer slechte start deze morgen. Klaar voor ontbijt om 7u en dan direct te starten bleek er niks klaar te staan. Bakker was niet geweest en keukenhulp niet gearriveerd. De conciërge dan maar uit zijn bed gebeld maar die was nog nukkiger dan ik. Had in mijn bagage al een hoop gerommeld zodat ik de voortassen kon weglaten. Minder gewicht. Nog een suikerwafel uit de automaat om toch iets binnen te hebben en weer op pad. Onderweg alle tijd die ik nodig had, gebruikt om alles nog eens op een rijtje te zetten en toen ik na een moeizame tocht aan het hotel arriveerde stond mijn besluit vast. Saint Jean de Port en niet Compostella wordt mijn eindbestemming. Mijn tocht neemt hier een einde en zal voor mij voldoende zijn om mijn wens waar te maken. Ben nog naar de kerk geweest en heb voor allen waar ik het voor deed een kaars aangestoken en op plaats van de bedevaarders mijn vader en schoonvader en nonkel Jos een laatste groet gebracht. Ik bedank allen die me tijdens deze rit hebben gesteund maar voor mij is het nu ok. Ik verlang nu terug naar mijn allerliefste vrouwke en mijn kinderen en kleinkinderen.
Fiets is klaar om naar huis te gaan en ik vertrek morgenvroeg met trein om 9:20 u naar Bayonne . Daar Tgv naar Parijs Mont en dan overstappen naar Parijs Nord waar ik Thalys neem naar Brussel midi. Aankomst Brussel 18:17u. Dan nog reserveren naar Turnhout of Antwerpen. Dus thuis rond 20u als alles meezit.
Totale gefietste afstand 1430 km op 81:30u.
Nog eens bedankt aan allen die me volgden. Groetjes van uit Saint Jean de Port.

https://connect.garmin.com/modern/activity/1181051393?share_unique_id=14

9 opmerkingen:

 1. Heel jammer.
  Want het mooiste deel van de tocht stond op het punt te beginnen.
  Je moet natuurlijk wel voor jezelf zorgen. En er niet op vertrouwen dat een of andere concierge je ontbijt regelt. Maar dat kan niet het enige zijn waarom je nu stopt. Misschien was de tocht toch wel te zwaar. En inderdaad, als je de Sint Jacobsroute al lastig te fietsen vindt, dan zijn de heuvels en bergen in Spanje al snel onoverkomelijk. Zeker als de temperatuur boven de 30 graden komt.

  Goede thuisreis
  Mat Knaapen
  https://perfietsnaarsantiago.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch een knappe prestatie broer๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘.Ze zullen blij zijn als je thuis bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Louis, toch chapeau voor wat je hebt gedaan! Ik doe mijn petje af voor jou ๐Ÿ˜ Proficiat en goed thuis. Groetjes uit Meerle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi eindverslag! Uiteindelijk was Compostela nooit het รฉchte doel en ik lees duidelijk dat je je ware doel wel bereikt hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knappe prestatie Alois, ik en veel anderen doen het je zeker niet na :-)
  Geniet van je treinreis naar huis :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Chapeau voor het gene je bereikt hebt. Spijtig dat je stopt want voor ons was het handig omdat we een dag achter jou fietste en zo al wat te weten kwamen wat ons te wachten stond. Wij zijn nu in Dax. Als je wil kan je ons nog volgen op http://willyentaniadeuitdaging.weebmly.com een goede thuiskomst gewenst. Groetjes Tania en Willy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag willy op de blog geraak ik niet op. Kom enkel bij die weebmly uit en daar staat niks van jullie tussen?
   mvg

   Verwijderen
  2. http://willyentaniadeuitdaging.weebly.com
   heb waarschijnlijk met m'n dikke vingers weebly foutief ingetikt.
   Groetjes

   Verwijderen
 7. Spijtig maar toch moedig dat je er alleen aan begonnen zijt en het weer en de verblijfplaatsen niet altijd optimaal waren wat de trip nog zwaarder en moeilijker maakte. Jij bent wijs genoeg om deze moeilijke beslissing te nemen, toch respect wat je al gepresteerd hebt.
  Nog een goede terugreis gewenst en snel weer terug in het BWT peloton na je voldoende en verdiende rust bij je vrouwke.

  BeantwoordenVerwijderen