donderdag 24 maart 2016

Hoe het begon.

Waarom.
Na het overlijden van mijn vader en het programma van Man Bijt Hond
 waarin reporter Arnout Hauben te voet naar Santiago de Compostella wandelde deed me dromen om dit met de fiets te doen.   


Deze gedachte bleef maar in mijn hoofd rondhangen en toen ik 58 werd ging het niet maar nu enkele weken voor ik 60 word kan ik mijn droom waarmaken. Dit ook dank zij mijn vrouw die in het begin dit niet zag zitten. Veel te gevaarlijk en te veel risico's om dit alleen te doen. Waarom doe je het niet met 2 of 3. Echter me aanpassen aan anderen zag ik zelf niet zitten. Ik wou elke dag kunnen fietsen op mijn tempo en als ik behoefte had om te stoppen dit ook kon doen.
Dat is ook 1 van de redenen waarom ik geen hotels heb vastgelegd. Enkel de eerste dag wanneer ik de langste rit doe van 165 km heb ik geboekt in Doornik.
Hotel L'Europe omdat de jeugdherberg die dag volledig bezet was.


De voorbereidingen.
Maanden vooraf ben ik bezig geweest om de weg uit te stippelen via een route die ik van internet heb kunnen downloaden. Deze heb ik dan aangepast voor mij en bekeken op zowel google maps als in Basecamp.
Dan kwam de fiets aan de beurt. Eerst nog met de gedachte rondgelopen om er 1 te huren maar uiteindelijk toch mijn oude Koga Miata World traveller wat opgekuist en door Danny Guns helemaal op en top verder in orde laten brengen.
Verder me voorzien van alle nodige accesoires die je op deze trip nodig hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten